Vanligaste frågorna om skuldsanering | Solvenzia skuldrådgivning

FAQ - Vanliga frågor

Här har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna vi får.
Kontakta oss gärna för en gratis rådgivning. Du hittar ett formulär längre ner på sidan.

Jag har fått föreläggande om komplettering. Vad innebär det?

Beroende på när en ansökan skickats in till Kronofogden så kan det ta mellan tre till fyra månader innan Kronofogden kontaktar dig med kompletterande frågor gällande din ansökan. Dessa brukar vanligtvis komma per brev som du får hem men Kronofogden kan också kontakta dig per mail eller per telefon. Du kan be din handläggare på Kronofogden om att få frågorna i skrift. Om du önskar att prata med din rådgivare och jurist hos oss så behöver du boka in ett telefonmöte på 15 minuter här.

Du når oss alltid via mejl kontakt@solvenzia.se.

Jag fick avslag. Vad gör jag nu?

Om du skulle få ett avslag på sin ansökan om skuldsanering så kan du tillsammans med din rådgivare och Jurist hos oss gå igenom beslutet. Ni kommer sedan se över möjligheterna för att göra en eventuell överklagan eller helt ny ansökan.

Vad skall jag göra under ansökningsperioden?

Vi råder alltid våra klienter att varje månad först och främst behålla pengar för de nödvändiga utgifterna så som hyra och mat. Om det sedan blir pengar över så är det bra att betala av sina skulder så mycket man kan. Det viktigaste under denna period är att undvika att dra på sig nya lån eller krediter då det kan medföra att Kronofogden ger avslag på ansökan. För den som inte har lyssnat på ljudböcker tidigare eller för den som vill testa ett nytt abonnemang är det klokt att prova ljudböckerna gratis i 30 dagar. Om Kronofogden kontaktar dig och du inte vet hur eller vad du bör svara dem så går det bra att boka in en tid med oss här för att du ska kunna få 15 minuters rådgivning gällande ditt ärende.

Vad händer om jag får en utmätning?

Om du har eller får en utmätning hos Kronofogden under ansökningsperioden så kommer den att fortskrida som vanligt. Om du blir godkänd för en skuldsanering så kommer en eventuell utmätning att upphöra.

Hur får jag lättast tag i min rådgivare?

Våra jurister sitter ofta i telefonmöten med klienter och har därmed svårt att svara på inkommande samtal. Det effektivaste sättet är att skicka iväg ett mail till din rådgivare med ditt ärende. Om du inte har mailadressen så är du välkommen att maila in till oss på kontakt@solvenzia.se. Om du önskar att boka in 15 minuters rådgivning så kan du göra det här.

Kontakta oss gärna för en gratis rådgivning.

Fyll i och skicka in formuläret så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Vill du läsa mer om inledande gratis rådgivning och vad vi kan göra för dig? Du hittar information under fliken Våra tjänster. Du kan också läsa mer om skuldsanering hos Skatteverket.